Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 20. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti künnimeistrid on maailmameistrivõistlustel Kanadas

Eile, 19. juulil, algasid Kanadas Oldsis 60. kündmise maailmameistrivõistlused. Õnnelikult on kohale jõudnud ka meie võistlejad - künnimeistrid Raido Kunila ja Jüri Lai.

Raido Kunila on 8 kordne Eesti meister ja varasemalt osalenud maailmameistrivõistlustel 9 korda. Jüri Lai on 5 kordne Eesti meister ja osalenud maailmameistrivõistlustel 4 korda. Meestega on kaasas treenerina Urmas Lees, kes ka ise on edukalt Eestit kündmise MMil esindanud. Delegatsiooni juhib Baltic Agro ASi arendusdirektor Margus Ameerikas.

Raido Kunila võistleb Case IH traktori ja Kvernelandi tavaadraga. Jüri Lai kasutab John Deere traktorit ja Kvernelandi pöördatra.

Kolmapäeval, 17. juulil, said meie mehed teha esimesed proovikünnid. Eesti künniseltsi juhatuse liikme Margus Ameerikase sõnul tegid ilusamaid proovikünde tuntud tegijad, näiteks Inglismaa, Iirimaa ja Austria võistlejad, kusjuures Austriat esindavad künnivõistlustel noored tüdrukud. Venemaa ja Ungari proovilapid jäid Marguse hinnangul aga väga karuseks. "Muld on siin tõeliselt must, nii nagu meil sooheinamaal, vihmausse täis ja paistis hästi viljakas olema. Ädal on väga pikk aga eks paistab, kuidas võistluspõllul on," lisas ta.

Vaata meie meeste proovikündide fotosid:

 

Esimesel võistluspäeval, 19.07., küntakse kõrrepõldu, teisel, 20.07., rohumaad.

 

 

Jüri Lai ja Raido Kunila esindavad Eestit kündmise maailmameistrivõistlustel Kanadas
Foto: Margus Ameerikas
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960