Autor: Gerli Ramler, Äripäeva kaasautor • 22. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laheotsal ajaloo keerulisim aasta

Eelmist aastat võib pidada üheks keerulisemaks ettevõtte tegevusajaloo jooksul, kirjutas Laheotsa OÜ oma majandusaasta aruandes.

"Juurviljade müügihinnad olid väga madalad ning lisaks sellele mõjutas tulemusi äärmiselt kehvad ilmastikuolud," kirjutas Padise vallas oma kasvatatud kartuli ja köögivilja pesemise, töötlemise ning pakendamisega tegelev Laheotsa OÜ 2012. aastal majandusaasta aruandes.

Äripäeva lisaväljaanne Põllumajandus vahendab, et Laheotsal oli mullune saagikoristus raskendatud ning põldudelt koguti tavapärasest 30-40% vähem toodangut ehk ligi 500 ha suuruselt põllualalt koristati ligikaudselt 15 000 tonni juurvilja.

Tänavuse aasta osas ettevõtte tegevjuht Risto Villers veel mingeid prognoose anda ei tahtnud: "Ootame aasta lõpuni ja teeme siis oma kokkuvõtted."

Peamiselt Eesti turgu varustava Laheotsa netokäive kahanes võrreldes 2011. aastaga kolmandiku võrra ning oli mullu 3,17 miljonit eurot. Ettevõtte puhaskasum kukkus aastaga ligi 65% ehk 1,9 miljonilt 688 000 eurole. Ettevõtte teatel võis siiski 2012. aasta raskeid majandusolusid arvestades kontserni tulemustega rahule jääda.

Lähemalt Eesti põllumajandusettevõtjate olukorrast ja hinnangutest loe juba 29. augustil ilmuvast Äripäeva lisast Põllumajandus.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960