Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 26. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti parimad metsamehed töötavad Pärnumaal

Möödunud reedel Ida-Virumaal Alutaguse Puhke- ja Spordikeskuses toimunud 45. metsanduse kutsevõistluste üldvõitjaks osutus RMK Pärnumaa võistkond.

Terve päeva kestnud kutsevõistlustel võeti omavahel mõõtu kaheksal alal - metsakasvataja mitmevõistlus, noorendike hooldaja mitmevõistlus, metsameistrite mitmevõistlus, stendivõistlus, mälumäng (kuni kolmeliikmeline võistkond), forvarderi juhtide võistlus, harvestrijuhtide võistlus ja autojuhtide võistlus. Metsandusorganisatsioonidest oli kõige suurema meeskondade arvuga (15 võistkonda, igast maakonnast üks) esindatud Riigimetsa Majandamise Keskus. RMK võistkonnad moodustasid ka esikolmiku – esimene Pärnumaa, teine Ida-Virumaa ja kolmas Põlvamaa esindus.

RMK Pärnumaa võistkonda juhtinud RMK Pärnumaa metsaülem Heiki Ärm rääkis, et võidu taga oli stabiilne esinemine, mitte esikolmikutes figureerimine. „See oli meile endalegi kokkuvõttes üllatus, et tulemus nii hea oli,“ ütles Ärm. Ta lisas, et võistlusteks spetsiaaltreeningut ei tehtud, ikka igapäevane kogemus ja koolitus on see, mis võidu tõi.

Kutsevõistluste peakorraldaja Mart Kelk lisas, et kutsevõistlused näitasid ühte – üle Eesti töötavad väga head ja kogenud metsamehed. „Nende meeste hoolde võib julgelt oma metsa usaldada,“ kinnitas Kelk.

45. metsanduse kutsevõistluste alade esikolmikud:

Metsakasvatajate mitmevõistlus:

I koht - Are Orion, RMK Põlvamaa võistkond;

II koht - Tarvi Nurk, RMK Järvamaa võistkond;

III koht - Tauno Piho, RMK Tartumaa võistkond.

Autojuhtide võistlus:

I koht - Margus Pärs, Artiston;

II koht - Tarmo Ojaste, Artiston;

III koht - Raoul Kosemäe, RMK Võrumaa võistkond.

Harvesterijuhtide mitmevõistlus:

I koht - Janek Hirs, Ehel;

II koht - Kalju Alliksaar, RMK Järvamaa võistkond;

III koht - Janek Sule, RMK Ida-Virumaa võistkond.

Forvarderijuhtide mitmevõistlus:

I koht - Hando Leichter, Artiston;

II koht - Ahto Sulavee, Vardi;

III koht - Marko Saar, Artiston.

Noorendike hooldajate mitmevõistlus:

I koht - Olev Nõmme, RMK Ida-Virumaa võistkond;

II koht - Andres Lind, RMK Valgamaa võistkond;

III koht - Alar Jõgimaa RMK Ida-Virumaa võistkond.

Metsameistrite võistlus:

I koht - Jüri Maal, RMK, Pärnumaa võistkond;

II koht - Jüri Luha RMK, Harjumaa võistkond;

III koht - Koit Ütt, RMK, Läänemaa võistkond.

Mälumängu esikolmik:

I koht - RMK Põlvamaa;

II koht - RMK Pärnumaa;

III koht - RMK Läänemaa võistkond.

Stendivõistluse ehk saeketivahetuse ja kombineeritud järkamise raievõistluste reeglite järgi võitis RMK Ida-Virumaa võistkonna liige Sulev Tooming. Talle järgnesid Luua Metsanduskooli esindanud Jarro Mihkelson ja kolmas Artistoni võistleja Raino Poll.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960