Autor: Indrek Kald • 2. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vjatšeslav Leedo hakkab lihaveiseid välja rentima

Vjatšeslav Leedo loomakasvatusettevõtted Audla OÜ ja Saare Veisekasvatus OÜ hakkavad soovijaile välja rentima lihaveiseid.

Veiste väljarentimise projektijuht Helerin Opp ütles Saarte Häälele, et veiseid võivad kasvatada võtta inimesed, kes elavad maal ja soovivad lisasissetulekut, näiteks sobiks see vanaemadele-vanaisadele, kes tahavad lisa teenida.

Üks võimalus on rentida endale lehmad ja sellisel juhul jääb iga teine karjas sündinud vasikas loomade rentijale, teine võimalus on võtta oma hoolde teatud hulk võõrutusealisi pulle ja kasvatada need paari aastaga tapaküpseks, misjuhul tasutakse inimesele loomade kasvatamise eest.

Opi sõnul on nad valmis rendile andma sadu loomi, mis ühtaegu suurendab nii lihatööstuse toorainebaasi kui ka tagab veistele paremad tingimused.

"Kuna igal aastal sünnib meil loomi väga palju juurde, siis rentimise arvelt saavad need loomad, kes jäävad lautadesse, rohkem ruumi, kuigi ruumist meil iseenesest puudust pole," rääkis ta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960