Põltsamaa Felix müüs õunapressi ja ostab sellest sügisest veini valmistamiseks õunamahla Euroopa tarnijatelt.
"Jah, sel aastal me õunu kokku ei osta, selline otsus tehti juba ammu," ütles Põltsamaa Felixi turundusdirektor Marek Viilol. “Lõuna-Eesti aedades võib tunduda, et õunu on palju. Aga et edukalt mahla teha, on meil vaja päevas 50 tonni õunu ning sellist kogust pole Eestist võtta."
Põltsamaa Felix on loobunud ka mahla kontsentreerimisest. Luuviljaliste ja eksootiliste puuviljade kontsentraadi ostab ettevõte Hispaaniast ning näiteks jõhvika-, mustika- ja ploomikontsentraadi ostul eelistatakse Kesk-Euroopa sertifitseeritud tootjaid.
Loe lähemalt Tartu Postimehe lugu
SIIT.
Artikkel jätkub pärast reklaami
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Eesti juhtiv toiduainetootja Põltsamaa Felix arendas koostöös Eesti Maaülikooli teaduritega välja esimesed Eestis toodetud funktsionaalsed smuutid, mis sisaldavad kaltsiumi ja B-rühma vitamiine.
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.