Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 16. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna on rahvusvaheline toidupäev: vähendame toidu äraviskamist

Täna tähistab maailm ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni (FAO) eestvedamisel rahvusvahelist toidupäeva. Tänavune toidupäev keskendub küsimusele, kuidas kindlustada piisav ja mitmekülgne toiduvaru kogu inimkonnale.

„Toidupäeva puhul valminud iga-aastasest FAO toidujulgeoleku raportist selgub, et nälga kannatavate inimeste koguarv maailmas tasapisi langeb,“ ütles Eesti esindaja FAO juures Siim Tiidemann. „Kui mullu kannatas maailmas nälga 868 miljonit inimest, siis selle aasta lõpuks väheneb see 842 miljonini."

Kui suurem osa nälga kannatavatest inimestest elab arengumaades, siis toidujulgeoleku aruande kohaselt kannatab nälja käes ka 15,7 miljonit arenenud maade elanikku.

Üleilmse toidupäeva seekordne teema on jätkusuutlikud toidusüsteemid. „Peame hoidma diskussiooni, kuidas tagada toidu tootmine nii, et kogu inimkonnale oleks tagatud piisav ja mitmekülgne toiduvaru ning ressursse kasutataks nii, et ka tulevased põlved saaksid söönuks,“ sõnas Tiidemann. „Kindlasti tuleb vähendada toidu äraviskamist, see on arenenud riikides praegu selge probleem.“

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960