Autor: Sirje Rank • 28. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa avalikustas pretensioonid Leedu piimatoodetele

Venemaa tervise- ja tarbijakaitseamet avaldas täna oma veebis tingimused, mis Leedul tuleb täita, et Venemaa lubaks Leedu piimatooted taas oma turule.

Muuhulgas tuleb Leedul tagada, et piimatoodetes ei leiduks enam ftalaate, ning täpsustada toodete märgistust. Samuti tahab Vene pool Leedult vene keelde tõlgitud tehnilist dokumentatsiooni Venemaale eksporditavate piimatoodete valmistamise kohta.

Venemaa peatas toiduohutuse ettekäändel Leedu piimatoodete sisseveo 7. oktoobril. 21.-25. oktoobrini väisas Leedut Venemaa tarbijakaitseameti ekspertgrupp.

ELi eesistujariik Leedu on tõlgendanud Venemaa käitumist kui surveavaldust novembri lõpus Vilniuses toimuva idapartnerluse tippkohtumise eel, kus EL loodab sõlmida Ukrainaga assotsiatsiooni- ja vabakaubandusleppe. Venemaa tahab Ukrainat näha hoopis ühises tolliliidus Valgevene ja Kasahstaniga.

EL ähvardas Venemaa Leedu piimatoodete impordikeelu tõttu WTOsse kaevata

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960