Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 26. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa impordipiirang Eesti piimale ja kalale algab 9. jaanuarist

Venemaa veterinaarameti Rosselhoznadzori kinnitusel hakkavad impordipiirangud mitmele Eesti piima- ja kalatoodete ettevõttele kehtima 9. jaanuarist.

Piirangud kehtestatakse ameti teatel seoses veterinaar- ja sanitaarnõuete mittetäitmisega nendes ettevõtetes. Lähipäevadel saavad Eesti ettevõtted koopia Rosselhoznadzori poolt oktoobris läbiviidud ülevaatustest, vahendas ERR.

Et eksport Venemaale saaks jätkuda, tuleb puudused kõrvaldada.

Impordipiirang hakkab kehtima Tere, Saaremaa Piimatööstuse, ESTOVERi, E-Piim Järva-Jaani Meierei, E-Piim Põltsamaa Meierei, Eesti Traalpüügiühistu, Eesti Kalapüügiühistu TÜ, Japsi, Kajax Fishexporti, Morobelli ja DGM Shippingu toodetele.

Kehtima jäävad ka novembris väljastatud impordikeelud kalatöötlejatele OÜ Geirom ja OÜ Saare Fishexport.

Tänavu oktoobris kehtestas Venemaa impordikeelu Leedu piimatoodetele. Leedulaste hinnangul tähendas see nende piimatootjatele päevas hinnanguliselt kahe miljoni euro suurust kahju.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960