Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 29. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Starfeld, Linnu Talu ja Sanlind on Valgamaa edukamate firmade hulgas

Põllumajandusega seotud firmadest pääsesid esikümne hulka Starfeld, Linnu Talu ja Sanlind. 

Valgamaa ettevõtete TOPi esikümme (edetabel koostati 2012. aasta majandusnäitajate põhjal).

1. Sleipner Lain OÜ - kauba raudteevedu

2. Engeros Otepää OÜ - mootorsõidukite müük, rent

3. Maad ja Metsad OÜ - metsavarumine

4.–5. Steelfixer OÜ - tööhõive

4.–5. Starfeld OÜ - hulgikaubandus

6. Splitter OÜ - ehitus

7.–8. Linnu Talu OÜ - põllumajandus

7.–8. SA.MET AS - ehitus

9. Primavera Kaubanduse OÜ - tööhõive

10. Sanlind OÜ - põllumajandus

OÜ Starfeld põhitegevusalaks on põllumajandusmasinate, -seadmete ja lisaseadmete müük, garantiiremont ja hooldus. 2012. aastal oli OÜ Starfeld müügitulu 2,9 mln eurot, aasta varem 2,4 mln eurot. Ettevõtte 2012. aasta puhaskasum oli 402 407 eurot.

Linnu Talu OÜle oli 2012. aasta seni edukaim aasta. Eelnevatel aastatel püsinud keeruline turusituatsioon muutus munatootjate jaoks niivõrd palju paremaks, et võimaldas esmakordselt soovitud kasumit teenida. Ettevõtte müügitulu oli 1235959 eurot ja kasum 329401.

OÜ Sanlind põhilisteks tegevusaladeks on linnukasvatus ja teraviljakasvatus. Teravilja ja rapsi kasvatatakse peamiselt munakanadele jõusööda valmistamiseks, samuti pressitakse rapsist välja õli ja söödaks läheb nii rapsiõli kui ka srott. Toodetud kanamunad on peamine OÜ Sanlind müügiartikkel. Ettevõtte müügitulu oli 2110903 eurot ja kasum 643618.

Kogu Valgamaa TOPi koos ettevõtete majandustulemustega leiab tänasest Äripäeva paberlehest. Äripäeva koostatud edetabeleid koos firmade kontaktandmetega saab osta Äripäeva infopangast Agent.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960