Autor: Marta Jaakson • 11. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Niilo: Eesti ettevõtjad pole nii lühinägelikud

Nopri Talumeierei omanik Tiit Niilo peab ajuvabaks kasvueksperdi Brian Sainsbury väidet, et Eesti ettevõtted toetuvad eurotoetustele ja neil puuduvad pikaajalised eesmärgid.

"Nii ajuvaba väljaütlemist ei ole ammu kuulnud," märkis ta. Niilo hinnangul on Eestis selgelt aeg, kus kõik, kellel on väiksem või suurem kogemus ettevõtluses, soovivad tegutseda nii, et ettevõte oleks jätkusuutlik, isemajandav ja parimal moel kasutatav.

Briti kasvueksperdi Brian Sainsbury sõnul puuduvad Eesti ettevõtetel pikemad eesmärgid ning sarnaselt Inglismaa ettevõtetega loodetakse liigselt eurotoetustele.

Niilo nentis, et pole ise küll statistikaga kursis, ent ei usu Eesti ettevõtjaid olevat nii lühinägelikud. Ta rõhutas, et pigem on kätte jõudnud aeg, kus ei vaadata ainult tänasesse, vaid homsesse ja ülehomsesse.

"Kuna mina olen kuuendat põlve jätkamas esiisade asja, siis meie tänased toimetused on nii planeeritud, et tegutseda nii hästi, et järgmine põlvkond ja põlvkonnad sooviksid sama asja jätkata," selgitas Niilo.

Ta märkis, et põllumajandus ja maaettevõtlus on selline sektor, kus lühiajalise tulu otsijaid on vähe ning valdkonnas toimetajad teavad, et hõlptulu pole. "Pikaajaliselt ja targalt toimetada ja igal aastal jõudu mööda investeerida – see on see, mis selles valdkonnas on mõistlik käitumisviis," õpetas Niilo.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960