Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine
Kuidas väärindada küüslauku?
Tartumaal asub Andres Voore Kadastiku talu. Pollumajandus.ee käis Kadastiku talus talvel, kui Andres alles puhus oma toodetele hinge sisse. Nüüd on mehel tooted valmis ja juba ka uued plaanid silme ees.
Noor põllumajandustootja Andres Voore tegeleb küüslaugukasvatusega ning on toetust saanud MAK meetmest 1.2. Eesti maaelu arengukava 2007-2013 põllumajandusliku tegevusega alustava noore ettevõtja meetme raames toetatakse Tartumaal tegutseva FIE Andres Voore tegevust küüslaugukasvatuse arendamisel 40 000 euroga.
Vasika elu algus määrab tema tuleviku. Kui veel mõnikümmend aastat tagasi piisas sellest, et loom sai sooja ja piima, siis tänane teadmine ja tehnoloogia on muutnud vasikakasvatuse palju täpsemaks ning kontrollitumaks. Farmides räägitakse „kuldse tunni“ olulisusest ja automatiseeritud söötmissüsteemidest, mis on vähendanud haigusi ja muutnud töö inimestele kergemaks.