Eestlaste isu soosib toidutootmist

Tänavust TOP100 edetabelit iseloomustab toiduainetööstuste esile kerkimine. Sektori kiire kasv seljatas isegi ehituse, mis muidu kaubanduse kõrval populaarsemaid valdkondi.

Tänavusest käibelt 500 suurema firma seast leiab 30 toidutööstuses tegelevat ettevõtet ehk viie võrra mullusst enam, kelle koondkäive kasvas aastaga ligi 40% võrra 1,4 mld euroni. Valdkonna ettevõtjate sõnul paistab toiduainetööstus teistest edukam innovatsiooni ja investeeringute tõttu. Järgmise aasta märksõnad on hinnasurve ja konkurents.

Toiduainetööstuse lipulaev oli eelmisel aastal Eesti üks suuremaid kohalikke piimatööstusettevõtteid Valio Eesti AS, mis kerkis TOP100s 38. kohale ehk tõusis 125 kohta. Ettevõtte käive tõusis eelmisel aastal kaheksandiku võrra 62 miljoni euroni.  Ettevõtte tegevjuhi Maido Solovjovi sõnul on toiduainetööstus püsiva nõudlusega sektor, sest inimeste arvukus aina kasvab ning raha toidule kulutatakse järjest enam. Valio kasvas toodete, paigas protsesside ja heal tasemel tehnoloogiate toel. "Edu on alati komplekt mitmete asjade heast koostoimimisest," sõnas ta. Kasvu näitab Valio müük ka tänavu.

Mis toidutööstuseid soosib ja mille arvelt nad kasvavad ning kuidas rohkem müüa, loe pikemalt tänasest Äripäeva paberlehest.

 

 

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised