Trigon Agri kasvatas kahjumit

Trigon Agri kolmanda kvartali puhaskahjum kasvas aastaga 16,7%, 16,8 miljonile eurole. Käive vähenes 17,1%, 10,5 mln eurole.

„Saagikoristusolud Musta mere piirkonnas olid ebatavaliselt katsumusterohked, kuna augustis hakkas Ukrainas ja Venemaal Rostovis vihma kallama, mis ei andnud järgi enne novembri algust,“ kirjutas Trigon Agri asutaja Joakim Helenius aruandes. „Kuigi see on üldiselt hea 2014. aasta taliviljasaagile, kuna mullaniiskus kannatas 2012. aasta ekstreemses kuumalaines, avaldas see negatiivset mõju sügisel koristatava saagi kvaliteedile ja saagikusele. Siiski saavutasime oma ajaloo kõrgeima keskmise saagikuse. Seoses põllumajandustoorainete hindade nõrkusega aasta teises pooles olid meie tulemused nõrgemad 2012. aasta omadest.“

Ettevõte on loobumas kõrvalistest varadest, mille müügi kohta on oodata lähiajal uudiseid. Samuti püütakse luua partnerlust investoritega, et teha ära Ukrainas ja Venemaal niisutusprojektid ilma bilanssi koormamata. Sellest loodab ettevõte teatada järmises kvartalis.

Väljavaate osas teatas ettevõte, et talivili on külvatud ja praegu on selle olud head.

Osale arutelus

  • Romet Kreek

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised