Premia Foodsi Rootsi tütar sai kahjutasu

17. detsembril otsustas Rootsi Põllumajandusamet teha Överumans Fisk AB-le (AS-i Premia Foods 100%-line tütarettevõte) kahju ja saamata jäänud tulu nõude osas ettemakse summas 4 000 000 Rootsi krooni (ligikaudu 446 733 eurot).

Makse laekus Överumans Fisk AB kontole 19. detsembril 2013. a, teatas Premia Foods.

Överumans Fisk AB nõude kogusumma Rootsi Põllumajandusameti vastu on 25 486 867,70 Rootsi krooni (ligikaudu 3 miljonit eurot), kusjuures nõudesumma võib suureneda sõltuvalt sellest, millal nõude osas lõplik otsus tehakse.

Ettemaksu suuruse otsustas Rootsi Põllumajandusamet vastavalt oma paremale äranägemisele, kusjuures ettemaksu summa ei viita kuidagi hüvitatava kahju ja saamata jäänud tulu kogusummale. Seaduse kohaselt on Rootsi Põllumajandusametil õigus nõuda ettemaks tagasi ulatuses, milles lõplik hüvitis on ettemaksu summast väiksem. Tagasinõudmine on siiski vähetõenäoline, kuivõrd praktikas ei tehta ettemaksu summas, mis võiks ületada lõpliku hüvitise summat.

Tänavu 31. juulil esitas Överumans Fisk kahju ja saamata jäänud tulu hüvitamise nõude Rootsi põllumajandusameti vastu seoses mullu mais Överumans Fiski suhtes ameti poolt alustatud haldusmenetlusega. Selle tulemusena hävitati 17 tonni kalamaime. Premia Foodsi tüarfirma nõuab kahju ja saamata jäänud tuluna 25,5 miljonit Rootsi krooni (ligikaudu kolm miljonit eurot).

Osale arutelus

  • Kristi Malmberg

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised