Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 3. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigimetsast toodi rekordilised 8700 jõulupuud 

Lõppenud pühade ajal toodi riigimetsast 8700 jõulukuuske, mida on 1100 võrra rohkem kui eelmisel aastal.    

“Ühine kuuseretk on saanud paljudes peredes traditsiooniks, millest ei loobuta isegi lumise talveilma puudumisel,” tundis RMK metsakasvatuse peaspetsialist Toomas Väät heameelt. “Usutavasti aitas suurenenud huvile kaasa ka RMK mobiilirakendus, mis sai kasutajatelt palju positiivset tagasisidet.” Mobiilirakendus võimaldas kergesti üles leida riigimets, tuvastada oma asukoht ning sobiva jõulukuuse eest tasuda. Mobiilimaksega tasuti 70% puude eest.     

Kuna varasematel aastatel on olnud juhtumeid, kui jõulukuuskede raiumisel ei ole järgitud metsaomaniku poolt seatud tingimusi, tegid Keskkonnainspektsiooni töötajad koos RMK ja politseiga jõulude ajal metsas tihedamini kontrollkäike. Sel korral riigimetsas ühtki rikkumist ei avastatud.           

Heategevuslikus korras jõudsid 80 jõulupuud RMK abil ka Eestimaa lastekodudesse. Mulluste pühade ajal toodi riigimetsast kokku üle 7600 jõulukuuse.           

RMK pakub inimestele jõulukuuskede toomise võimalust riigimetsast eelkõige sooviga tihendada inimeste sidet looduse ning vanade eesti traditsioonidega. Jõulukuuski tohib raiuda vaid sealt, kus neil ei ole lootust suureks kasvada: teede ja kraavide servadest, liinide ja vana metsa alt.

Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751