9. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maamess kogub tuure

24.-26. aprillil toimub Tartus traditsiooniliselt aasta suurim põllumajandusüritus Maamess, kuhu on jaanuari alguseks registreerunud juba 100 ettevõtet. Eelmisel aastal osales üritusel 375 firmat kokku kümnest riigist.

Tänavu on messikeskuse välialal toimunud mitmed muudatused.

Soe ja lumevaene talv on võimaldanud Maamessi korraldajatel tegeleda varasemast rohkem ettevalmistustöödega. „Eelmine aasta oli mäletatavasti lumerohke ja kuna see oli kevadel visa sulama, tuli nii mõnigi töö ette võtta vahetult enne ürituse algust. Tänu soodsatele ilmatingimustele oleme saanud korrastada kõnniteid ning osad pehmemad platsid said kõva kätte,“ rääkis Maamessi projektijuht Margus Kikkul.

Eelmisel aastal Raekoja platsile püstitatud Maafesti telk pannakse tänavu üles Maamessi territooriumile.

Selle tarvis puhastati messikeskuse krundi Kreutzwaldi tänava äärne ala võsast. „Tavaliselt on seal olnud laada-allee. Territooriumi otstarbekamaks kasutamiseks oli mõistlik mõned puud maha võtta, et suurele telgile ja masinate ekspositsioonile ruumi teha,“ tutvustas Kikkul. Tema sõnul ei kao laada-ala siiski ära, vaid see saab olema teises kohas.

Uudisena ei ilmu Maamessi kataloog enam Postimehe vahel, vaid seda levitatakse ürituse ajal spetsiaalses welcome-bag’is.

 „Kataloog sisaldab informatsiooni Maamessi kohta ning kõiki eksponente alfabeetilises järjekorras ja tegevusvaldkonna järgi. Väiksemamahulised eriväljaanded ilmuvad ka ajakirjanduses, kuid Maamessi ametliku kataloogi koostab siiski ürituse korraldusmeeskond,“ rõhutas Kikkul.

Korraldaja kutsub kõiki, kel soov Maamessil eksponendina osaleda, kiirelt tegutsema. „Kogemus näitab, et märtsiks on sisuliselt kogu ala välja müüdud ning naljalt enam uutele tulijatele ruumi ei jätku,“ ütles ta.

Informatsiooni Maamessi toimumise kohta leiab: www.maamess.ee .

 

 

Autor: Henrik Urbel

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960