Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 21. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keskkonnakasutuse aruannete tähtaeg läheneb

Keskkonnaamet tuletab meelde, et alanud on keskkonnakasutusega seonduvate aastaaruannete esitamise periood. Aastaaruannete kaudu kogutakse üleriigiliselt vajalikku keskkonnaalast informatsiooni. Jäätme- ja välisõhu saastamisega seotud aruanded tuleb esitada 31. jaanuariks, veekasutuse aastaaruanne hiljemalt 1. märtsiks.

Aastaaruannetest saadava informatsiooni abil on  riigil võimalik hinnata keskkonnakasutuse ulatust ja  trende, anda avalikkusele edasi sellekohast teavet ning planeerida vastavaid strateegiaid. Samuti kasutatakse kogutud andmeid rahvusvaheliste ning siseriiklike statistiliste aruannete koostamisel.

Aruanne tuleb esitada jäätmealase tegevuse, veekasutuse ja välisõhu saastamisega seotud tegevuse kohta 2013. aastal ning see on kohustuslik kõikidele isikutele, kellele on väljastatud keskkonnakompleks-,  jäätme-, vee-, välisõhu saaste- või erisaasteluba või registreerimistõend.

Jäätmearuanne tuleb esitada 31. jaanuariks jäätmearuandluse infosüsteemis JATS

Välisõhu  saastamisega seotud aruanne tuleb esitada 31. jaanuariks välisõhu saasteallikate infosüsteemis OSIS

Veekasutuse aastaaruanne tuleb esitada hiljemalt 1. märtsiks 2014 veebipõhiseses andmebaasis VEKA . VEKA  avatakse 1. veebruaril 2014.

Aruannete täpsem kirjeldus ja täitmise kord leitav Keskkonnaameti kodulehel:

Välisõhu saastearuande leiad SIIT.

Jäätmearuande leiad SIIT.

Veekasutuse aruande leiad SIIT.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960