Eesti seakasvatajad kardavad Aafrika katku

Eesti seakasvatajad pelgavad surmava Aafrika katku levimist Leedust Eestisse, mis tooks kaasa vajaduse kõik farmi loomad hukata.

"Jälgime Leedus toimuvat," ütles seafarme Lõuna-Eestis ja Läänemaal Linnamäel pidava Atria Eesti tegevdirektor Olle Horm Lääne Elule, lisades, et sigu ja vilja vedavad autod peavad olema korralikult desinfitseeritud.

"Valgevenes on katk pikalt sees, nüüd ületas see esimest korda Euroopa Liidu piiri," märkis Horm ning avaldas lootust, et kuna metssiga on paikne loom, siis see inimestele ohutu haigus väga kiiresti ei levi.

"Oht on täiesti olemas," ütles veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel, kes kehtestas piirangu, et loomafarmi territooriumile võib Leedust saabunud elusloomade vedamise auto sõita alles pärast seda, kui Eesti piiri ületamisest on möödunud 48 tundi ja sõiduk on Eestis täiendavalt desinfitseeritud.

24. jaanuaril diagnoositi Leedus Alytuse maakonnas Valgevene piiri läheduses kahel metsseal väga nakkav sigade Aafrika katk, mille vastu ravi ja vaktsiini pole.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised