• 28.01.14, 15:21
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Eesti seakasvatajad kardavad Aafrika katku

Eesti seakasvatajad pelgavad surmava Aafrika katku levimist Leedust Eestisse, mis tooks kaasa vajaduse kõik farmi loomad hukata.
"Jälgime Leedus toimuvat," ütles seafarme Lõuna-Eestis ja Läänemaal Linnamäel pidava Atria Eesti tegevdirektor Olle Horm Lääne Elule, lisades, et sigu ja vilja vedavad autod peavad olema korralikult desinfitseeritud.
"Valgevenes on katk pikalt sees, nüüd ületas see esimest korda Euroopa Liidu piiri," märkis Horm ning avaldas lootust, et kuna metssiga on paikne loom, siis see inimestele ohutu haigus väga kiiresti ei levi.
"Oht on täiesti olemas," ütles veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel, kes kehtestas piirangu, et loomafarmi territooriumile võib Leedust saabunud elusloomade vedamise auto sõita alles pärast seda, kui Eesti piiri ületamisest on möödunud 48 tundi ja sõiduk on Eestis täiendavalt desinfitseeritud.
24. jaanuaril diagnoositi Leedus Alytuse maakonnas Valgevene piiri läheduses kahel metsseal väga nakkav sigade Aafrika katk, mille vastu ravi ja vaktsiini pole.

Seotud lood

Uudised
  • 24.01.14, 16:07
Leedus diagnoositi sigade Aafrika katk metssigadel 
Täna, 24. jaanuaril diagnoositi Leedus metssigadel sigade Aafrika katk. Haigus on diagnoositud Alytuse maakonnas Valgevene piiri läheduses. 
Uudised
  • 20.02.14, 09:25
Rüütli: Aafrika seakatku ennetamine nõuab otsustavat tegutsemist
Riigikogu keskkonnakomisjoni liikmed Karel Rüütli, Rein Randver ja Rainer Vakra ning maaelukomisjoni esimees Kalvi Kõva kutsuvad valitsust üles astuma tõsiseid samme selleks, et Aafrika seakatk ei leviks Eestisse.
  • ST
Sisuturundus
  • 16.09.24, 17:02
Andke sügisel rapsile ja teraviljale rohkem jõudu!
Kuidas toetavad Syngenta bioloogilised tooted MEGAFOL ja VIXERAN põllukultuuride arengut ja lämmastikuga varustamist?

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele