Autor: Kadrin Karner • 11. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nõo LT kogemus - kuidas valida projekteerijat?

Äripäev toob lugejateni lugude sarja Nõo Lihatööstuse uue tootmishoone ehitamisest. Ettevõtte tegevjuht Toomas Kruustük näitas käimasolevat ehitust kogu oma eheduses ja rääkis põhjalikult ehitust ettevalmistavast protsessist, aga ka ehituse käigus ette tulevatest üllatustest ja raskustest.

Nõo Lihatööstuse tööstushoone ehituskogemus on jaotatud mitmeks artikliks. Esimene osa vaatleb ehitusele eelnenud protsessi ning uurib, kuidas valis Nõo LT hoonele projekteerija.

Järgneb intervjuu Nõo Lihatööstuse tegevjuhti Toomas Kruustükiga:

Millal otsustasite, et Nõo Lihatööstusel on vajadus uue tootmishoone järele?

Kui eelmine ehitus aastal 2010 valmis sai, oli tegelikult vajadus täna ehitatavate ruumide järele juba olemas. Kuna eelmise ehituse valmimise järel ei julgenud me kohe uut investeeringut ette võtta, võibki öelda, et praktiliselt kolm aastat tegime plaane, joonistasime, vaidlesime ja arutasime.

Milline näeb välja ehituse planeerimisprotsess?

Kui meil on laienemisplaan, siis teeme selle kohta sketch up (3D joonestamiseks loodud -toim) programmis oma visiooni valmis, paigaldame joonisele seadmed ning märgime ära ruumimõõdud vastavalt meie maatükile. Selle joonise vaidleme heas mõttes oma majas kõikide osapooltega selgeks. Kaasatud on nii ostuosakond, tehnoloogiaosakond kui ka tehnikaosakond. Vajadusel kaasame tootmistöölisi, et leida parim lahendus.

Loe artiklit edasi SIIT .

aripaev.ee-s nüüd võtmega lood

Kui te ei näe artiklit täismahus, siis saate endale teha nädalase tasuta proovitellimuse, Äripäev alustas 2014. aastat uuendustega - nüüdsest ilmub veebis osa lugudest võtmekesega, näiteks  järgmise päeva lehelood ilmuvad juba eelmisel päeval, avaldame veebis ka TOPide tabeleid ning erilehtede lugusid ja praktilisi artikleid.

Osa lisandunud lugudest on ligipääsetavad ainult tellijatele. Neid lugusid tähistame võtmekesega.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960