Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 5. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

AS Nõo Lihatööstus taaskäivitas ekspordi Leetu

AS Nõo Lihatööstus alustas pärast kolmeaastast vaheaega taas toodete eksporti Leetu, mis peatati vahetult enne majandussurutist.

Ettevõtte müügi- ja turundusjuhi Simmo Kruustüki sõnul näitavad Leedu viimase aasta kaubandustrendid taas nõudlust kvaliteetsete uute toodete järele ning ei eelistata enam vaid odavaid lihatooteid. „Leiame, et tuleb olla õigel ajal õiges kohas, mõelda globaalselt, aga tegutseda lokaalselt ning õigeaegne ajastamine võimaldas olla lepinguläbirääkimistel kaubanduskettidega kui võrdväärne partner“, sõnas Kruustük.

AS Nõo Lihatööstus alustas toodete väljatöötamist eelmise aasta lõpus, kuna tooted oli vaja viia vastavusse Leedus kehtivate sortimendiklassidega, ehitada üles müügistrateegia ning lansseerida uus kaubamärk. Kõiki tooteid müüakse Leedu turul NOO MESOS KARALIUS kaubamärgi all. Leedu turu tooteportfelli kuulub 20 erinevat toodet, mis on spetsiaalselt ekspordiks välja töötatud, võttes arvesse sihtturu maitse-eelistusi ja eripärasid. Peamiselt müüakse Leetu unikaalseid täissuitsuvorste, snäkke ja pasteete, kuid ka viilutoodete vastu on kliendid suurt huvi üles näidanud.

Järgmise aasta eesmärgiks on saavutada Leedu turu ekspordi osakaal ettevõtte kogukäibest 5%, saades pärast Lätit olulisemaks ekspordisihtriigiks. Hetkel võib AS Nõo Lihatööstuse tooteid Leedus leida IKI, Prisma, Rimi kaubanduskettidest, aga ka Statoili bensiinijaamadest. Läbirääkimised on käimas veel teiste suuremate ja väiksemate kaubanduskettidega ning need loodetakse edukalt lõpetada veel selle aasta jooksul.

1992. aastal asutatud AS Nõo Lihatööstus on Eesti suurim kodumaisel kapitalil põhinev lihatootja, kes ekspordib umbes 30% oma toodangust. Ettevõtte müüs eelmisel aastal 4504 tonni lihatooteid, mis on üle 10% enam kui aasta varem, käive kasvas rohkem kui 17% ligi 19 miljoni euroni. AS Nõo Lihatööstuse tooteid müüakse Eestis Nõo Lihavürsti, Lätis Noo Cepeškungsi, Leedus NOO MESOS KARALIUS ja Soomes Noo Lihaherttua kaubamärgi all. Lihatööstuse sortimendis on üle 300 toote alates sinkidest, vorstidest ja pasteetidest kuni jahutatud liha, sültide ja grilltoodeteni. Nõo Lihatööstus annab tööd ligi 160 inimesele, olles seega Tartumaa üks suuremaid tööandjaid.

Nõo tooted Leedu turule
Foto: Nõo Lihatööstus AS
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960