Autor: Heino Laiapea • 10. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kehtna künnimees läheb Venemaale võistlema

Eesti 2009. aasta künnimeister Kaspar Järvala kavatseb juunis osaleda  Venemaa lahtistel künnivõistlustel.

"Eesti künniseltsile tuli teade, et korraldajad kutsuvad ka teiste riikide kündjaid osalema. Iga võimalust tuleb kasutada," rääkis Kehtnas oma tehnikafirmas OÜ Rodnas töötav künnifanaatik. Hea meelega läheks ta Venemaale kündma koos oma õpilase Priit Puuoruga, kes Eesti meistrivõistlustel kahel aastal võistelnud pöördatrade klassis. Praegu pole veel kindel, kas noormehel jätkub selleks aega. 

Kuna  Vene esivõistlused on vaid pöördatrade klassis tuleb ka Kasparil mõne kuu jooksul harjutada sellise adraga võistukünnielemente. Seni on Kaspar Järvala võistelnud tavaatrade klassis. 

Traktorid ja adrad loosivad võistluste korraldajad kohapeal.

Esimesed ülevenemaalised lahtised künnivõistlused olid 2012. aastal Krasnodari krais, teised Rostovi oblastis ja tänavused peetakse 2.- 7. juunini Vladimiri oblastis.

Kaspar Järvala on ainuke Eesti praegustest võistukündjatest, kes lisaks Eesti meistrivõistlustele, on otsinud teisi võistlusi. Nii osales ta 2011. aastal Šotimaal mitmel väiksemal võistlusel ja mullu oktoobris Šoti meistrivõistlustel oma treeneri Ian Danieli traktori ja adraga.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960