Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 20. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Biogaasi maksustamine lükkus edasi

Mullu novembris pöördus Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda Riigikogu rahanduskomisjoni poole palvega, et riik ei võrdsustaks biogaasi aktsiisi tasumisel maagaasiga.

Biogaasi maksustamise küsimus jäetigi 27. veebruaril 2014 vastu võetud „Alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse ning vedelkütuse seaduse muutmise seaduse“ eelnõust välja.

„Menetluse käigus väljendas Rahandusministeerium soovi biogaasi aktsiisiga seonduvat siiski veel täpsustada, mistõttu pidas komisjon õigeks kõnealuses eelnõus 491 SE asjaomast küsimust mitte reguleerida,“ ütleb Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Sven Sester kojale möödunud nädalal saadetud vastuskirjas.

Rahandusministeerium töötab siiski välja eelnõu, mille järgi maksustataks biogaas aktsiisiga. „Biogaasi aktsiisiga maksustamist puudutav eelnõu on ettevalmistamisel ja plaanitud va­litsusele esitada aasta teisel poolel,“ ütles ra­handusministeeriumi avalike suhete osakon­na peaspetsialist Mailin Aasmäe ajalehele Postimees.

Põllumajan­duslikku biogaasi toodab Eestis viis biogaasijaama: Saaremaal Jööris, Aravetel, Oisus, Vin­nis ja Ilmatsalus.

Loe lisaks: Biogaasi tootmise areng sõltub riigi investeeringu- ja maksupoliitikast

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960