Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 29. aprill 2014

Maaülikooli teadlased aitasid arendada kuldmärgiga pärjatud smuutisid

22. aprillil omistati Eesti VIII Toiduainetööstuse aastakonverentsil Parima Toiduaine konkursi kuldmärk parima mittealkohoolse joogi kategoorias funktsionaalsetele kaltsiumi ja B-rühma vitamiinidega rikastatud Põltsamaa Felixi Pai Pluss smuutidele, mis pälvisid ka meedialemmiku auhinna.

Smuutide arendamisel oli ettevõttele abiks Eesti Maaülikooli tervise- ja loodustoodete kompetentsikeskuse töörühm.

Eesti Maaülikooli tervise- ja loodustoodete kompetentsikeskuse töörühm pakkus teadusuuringutele tuginedes välja smuutidele sobivad looduslikku päritolu funktsionaalsed lisandid. „Selleks lähtusime Euroopa Toiduohutusameti (EFSA) poolt toitumis- ja tervisealastele väidetele seatud nõuetest, maitseomadustest ja tootmisprotsessi eripärast,“ selgitas Polli Aiandusuuringute Keskuse peaspetsialist Hedi Kaldmäe. Kaldmäe sõnul valisid Polli teadlased ja spetsialistid maitsekombinatsioonid ning valmistasid proovipartiid: „Tarbijaküsitlusse ja degusteerimisse kaasasime Eesti Toiduainete Tehnoloogia Seltsi üliõpilasesinduse liikmeid.“

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150