Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 29. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maaülikooli teadlased aitasid arendada kuldmärgiga pärjatud smuutisid

22. aprillil omistati Eesti VIII Toiduainetööstuse aastakonverentsil Parima Toiduaine konkursi kuldmärk parima mittealkohoolse joogi kategoorias funktsionaalsetele kaltsiumi ja B-rühma vitamiinidega rikastatud Põltsamaa Felixi Pai Pluss smuutidele, mis pälvisid ka meedialemmiku auhinna.

Smuutide arendamisel oli ettevõttele abiks Eesti Maaülikooli tervise- ja loodustoodete kompetentsikeskuse töörühm.

Eesti Maaülikooli tervise- ja loodustoodete kompetentsikeskuse töörühm pakkus teadusuuringutele tuginedes välja smuutidele sobivad looduslikku päritolu funktsionaalsed lisandid. „Selleks lähtusime Euroopa Toiduohutusameti (EFSA) poolt toitumis- ja tervisealastele väidetele seatud nõuetest, maitseomadustest ja tootmisprotsessi eripärast,“ selgitas Polli Aiandusuuringute Keskuse peaspetsialist Hedi Kaldmäe. Kaldmäe sõnul valisid Polli teadlased ja spetsialistid maitsekombinatsioonid ning valmistasid proovipartiid: „Tarbijaküsitlusse ja degusteerimisse kaasasime Eesti Toiduainete Tehnoloogia Seltsi üliõpilasesinduse liikmeid.“

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960