Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 2. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jõhvi lämmastikhappereostus Maag piimatööstuse tööd ei häiri

Täna hommikul Jõhvis toimunud lämmastikhappereostus Maag Piimatööstuse tööd ei häiri ja keegi õnnetuses kannatada ei saanud. Õnnetus, mis takistas Eesti Posti Jõhvi kandekeskuse tööd, leidis aset väljaspool piimatööstuse territooriumi.

Maag Piimatööstuse tehnika- ja haldusjuht Aivo Karafin sõnul toimus leke piimatööstuse piirdeaiast väljaspool. “Ohtu inimeste eludele ega tootmisele pole,” kinnitas ta. Juhtunu põhjuseid selgitades ütles Karafin, et pesuainet tarninud veofirma AS Schenker autojuht ei kinnitanud laadimise käigus happekonteinerit korralikult. “Mahuti jäeti käsikahveltõstukile ülestõstetud asendisse. Ühest kohast teise transportimisel hakkas konteiner veokil liikuma ja kukkus koos tõstukiga asfaldile. Seetõttu valguski lämmastikhape välja,” kommenteeris Karafin juhtunu põhjuseid. Tehnikajuhi sõnul kasutatakse lämmastikhapet tööstusliku pesuvahendina, mis on tööstustes tavapärane protsess.

Piimatööstuse tehnika- ja haldusjuht ütles, et õnnetus takistas Eesti Posti kandekeskuse tööd, kuhu tuul lekkinud lämmastiku aure kandis. Karafini sõnul tegutses aga päästekeskus professionaalselt ja kiiresti ning neutraliseeris olukorra. “Oleme tänulikud päästekeskuse kiire ja operatiivse tegutsemise eest, mistõttu keegi ohtu ei sattunud,” lisas Aivo Karafin.

Maag Piimatööstus AS kuulub toiduainete tootmise- ja müügiga tegelevasse kontserni Maag Grupp. Täielikult Eesti kapitalil põhinevasse kontserni kuuluvad lisaks Maag Piimatööstusele ka Maag Lihatööstus ja Maag Konservitööstus.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960