Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 2. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jõhvi linnas leidis aset lämmastikhappe reostus

Täna, 2. mail, kell 08.30 sai häirekeskus teate, et Jõhvi linnas Linda tänaval asuva AS MAAG Piimatööstuse territooriumi kõrval, on ümber läinud 1000 liitrine lämmastikhappe konteiner ja katki läinud mahutist voolab välja hape.

Sündmuskohale saadeti välja päästemeeskonnad Jõhvi, Kohtla-Järve, Sillamäe päästekomandost, Jõhvi operatiivkorrapidaja, regiooni vastutav korrapidaja, erikeemia talitus, kaks kiirabibrigaadi. Politsei tegeleb liikluse ümbersuunamisega.

Päästjad on piiranud ohutsooni, alustatud aine neutraliseerimisega ning katkisest mahutist aine ümberpumpamisega.

Maag Piimatööstuse töö ei ole õnnetusega seoses häiritud, tehas töötab, kedagi evakueeritud ei ole.

Kannatanuid ei ole. Sündmusest on teavitatud kohalikku omavalitsust, tervishoiuametit.

Ohtu välja poole ettevõtte territooriumit ei ole.

Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751