• 12.05.14, 12:04
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Räpinas saab õppida viinamarjakasvatust

Mai lõpus Räpina Aianduskoolis toimuva täienduskoolituse “Viinamarjakasvatus” näol on tegemist koolitustesarja kolmanda õppepäevaga, millest varasematel õppepäevadel mitteosalenutel on võimalik samuti osa võtta.
23. mail kl 10–17 Räpina Aianduskoolis (Pargi 32, Räpina) toimuva õppepäeva raames räägitakse viinamarjaistikute valikust ja istutamisest, toestamisest ja suvisest lõikusest, taimekahjuritest ning võrsetest tehtud toitudest. Koolituse teine pool koosneb praktilisest tööst – istutamisest ja suvisest lõikusest.
Koolitustesarja lõpetab neljas õppepäeva juuli lõpus, mille keskseks teemaks on lauaviinamarjade kasvatamine kasvuhoones.
Koolituste juhendaja on Jaan Kivistik, Räpina Aianduskooli puuviljanduse ja viinamarjakasvatuse kutseõpetaja, mitmete õpikute autor. Ta on lõpetanud Eesti Põllumajanduse Akadeemia ehk praeguse Eesti Maaülikooli 1970. Aastal agronoomina. Puuviljanduse ja marjakasvatusega tegelenud aastakümneid, sealjuures viinapuude kasvatamisega aastast 1970. Tema viinapuude sordi kollektsioonis on poolsada nimetust.
Lisainfo  www.aianduskool.ee.
.
 

Seotud lood

Uudised
  • 31.03.14, 11:48
Muhu saarel hakatakse viinamarjaveini tootma
Viinamarjaistanduse rajamisega tehti algust 2012. aasta kevadel, kui Lõo talusse Muhusse pandi maha sadakond viinapuu istikut.
Uudised
  • 31.03.14, 11:57
Eesti viinamarjavein on astunud esimesed tõsiseltvõetavad sammud
Kohalik viinamarjavein on ainulaadne, see jääb põhjamaiseks eksootikaks ja seetõttu ei konkureeri see tuntud veinimaade omaga. 
  • ST
Sisuturundus
  • 16.09.24, 17:02
Andke sügisel rapsile ja teraviljale rohkem jõudu!
Kuidas toetavad Syngenta bioloogilised tooted MEGAFOL ja VIXERAN põllukultuuride arengut ja lämmastikuga varustamist?

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele