Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 23. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nüüdsest on Eestis võimalik püüda ka aafrika angersäga

Kalastamise ja aktiivse puhkuse harrastajatel on nüüdsest võimalus nautida Eesti jaoks haruldase kala – aafrika angersäga püüki. Selleks pole vaja otsida kala looduslikes tingimustes, vaid piisab õnge viskamisest selleks spetsiaalselt eraldatud tiiki.

"Kui meil tekkis kala valiku küsimus, siis otsustasime mitte minna tavateed pidi ja peale juba traditsioonilise forelli pakkusime valida ka tuura, karpkala ja isegi aafrika angersäga," rääkis Korka Forelli juht Kalle Tuhk. "See idee oli meeltmööda: soovijaid tõmmata veest välja Eesti jaoks haruldane kala oli ikka väga-väga palju".

Kalle sõnul polnud Eestis kuni viimase ajani kuigi palju kohti, kus mitte elukutselised kalastajad saaksid katsetada haruldaste kalaliikide püüki. Reeglina pakuti sellistes kohtades traditsioonilist forelli, samal ajal kui peegelkarpkala, rääkimata aafrika angersägast polnud kusagil võimalik kohata.

"Samas tekitab uue kala ilmumine uusi emotsioone, uusi maitseelamusi! Kui pakutakse valida nelja kalaliigi hulgast ja kolm erinevat valmistamise varianti, siis lähevad silmad põlema isegi kalastamisse ükskõikselt suhtuvatel inimestel," räägib Kotka Forelli juhataja.

2006. aastast alates on üle kogu Eestis käimas kampaania “Kala teeb head!”, mille eesmärk on kutsuda riigi elanikke üles kasutama toiduks rohkem kalasaadusi ning avardada oma teadmisi kala kasulikkusest. On üldteada, et kalas sisalduvad Omega-3 rasvhapped, millel on vererõhu alandamise ja veresoonte tugevdamise võime.

Arstide ja dietoloogide seisukohast on kala ideaalne toiduaine, mis pole üksnes kõrgkvaliteetse valgu ja aminohapete allikas, vaid sisaldab ka hulgaliselt vitamiine, kaltsiumi, fosforit ja rauda. On teada, et mereandidest dieet hoiab ära südame haigushood ning on ka väga oluline raseduse ajal.

Kotka Forell on Loksa läheduses asuv aktiivse puhkuse kompleks, kus pakutakse võimalust püüda iseseisvalt ja valmistada neli erinevat kalaliiki – vikerforell, siberi tuur, peegelkarpkala ja aafrika angersäga. Kotka Forelli territooriumil on loodud kõik aktiivse perepuhkuse, samuti korporatiivürituste läbiviimise võimalused.

Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751