Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 3. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Voore farmis toimus maisi õppepäev

28. mail toimus Voore farmis, Viru-Jaagupis, maisiteemaline õppepäev, kus käsitleti teemasid maisi seemnest ja külvamisest kuni söödaratsioonide ja maisisilo tegemiseni.

Üritus koondas kokku spetsialiste erinevatest ettevõtetest – Scandagra Eesti, kes oli ka ürituse eestvedaja, Syngenta, Väderstad, Yara AB, Alltech – kes andsid võimalikult praktilisi näpunäiteid, millist seemet valida, kuidas külvata, millega väetada ja tõrjuda umbrohte, kuidas teha head maisisilo ja tasakaalustada maisisilo söötmisel ratsioone.

Kohal oli sõltumatu söötmisnõustaja Rootsist - Torbjörn Lundborgilt - kes jagas näpunäiteid Voore Farmi siloanalüüside ja söötmispõhimõtete põhjal.

Ka Voore Farm rääkis oma senistest kogemustest nii põllul kui laudas, tutvustas olemasolevat masinaparki ning tegi ekskursiooni laudas.

Kokkuvõtet olulisematest käsitletud punktidest koos heade nõuannetega maisikasvatajale saab lugeda SIIT.

 

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960