Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 16. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veterinaarmeditsiini inglisekeelsele õppekavale kandideeris 75 välismaalast

15. juunil lõppes vastuvõtt Eesti Maaülikooli inglisekeelsetele erialadele, veterinaarmeditsiini 30 õppekohale esitas avalduse 75 välismaalast seitsmest riigist.

Traditsiooniliselt moodustasid enamuse avalduse esitanutest soomlased – maaülikool on soomlasi loomaarstideks õpetanud juba üle 20 aasta – esimesed soomlased lõpetasid loomaarsti eriala 1997. aastal. Kui ülemöödunud aastani õpetati Soomest pärit tudengeid eesti keeles, siis möödunud aasta sügisest hakati maaülikoolis veterinaarmeditsiini õpetama lisaks eestikeelsele õppekavale ka inglise keeles – sestap oli lisaks 69 soomlasele 75 avalduse esitanu seas ka lätlane, itaallane, egiptlane, keenialane, indialane, pakistanlane.

Loomaarstiõpe on Eesti Maaülikoolis üheastmeline, kestab kuus aastat ning annab magistrikraadile vastava kvalifikatsiooni.

Avalduste vastuvõtt eestikeelsetele õppekavadele nii kõrghariduse esimeses kui magistriastmes algab 25. juunist ning kestab kuni 8. juulini. Vastuvõtt toimub pingerea alusel.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960