Toidukäitlejatele tehtud ettekirjutuste arv on aasta aastalt vähenenud, selgub Veterinaar- ja Toiduameti (VTA) 2013. aasta aruandest. Samuti on vähenenud ametile laekunud kaebuste ja vihjete arv.
„Eestis on toiduga tegelevad ettevõtjad reeglina kehtivate nõuetega hästi kursis ja suuri probleeme nende täitmisel pole,“ põhjendas Veterinaar- ja Toiduameti peadirektor Ago Pärtel.
Samas on VTA järelevalve all olevate ettevõtete arv pidevalt suurenenud. „Kiiresti on kasvanud eraelamus toiduvalmistamisega tegelejate arv – see tähendab, et toiduvaldkonnas on tekkinud juurde palju väikeettevõtteid. Viimase viie aasta jooksul on nende arv kasvanud 767-ni ehk üle nelja korra,“ selgitas Pärtel.
2013. aastal oli VTA järelevalve all 12 753 toidu käitlemisega tegelevat ettevõtet, millest suurim osa (kokku 9922) on jaekaubandusettevõtted (sh toitlustus). Kokku teostas VTA 2013. aastal 12752 kontrolli. Selle tulemusel tehti kokku 24701 ettekirjutust, mis on aasta varasemaga võrreldes 1,2% võrra vähem.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Aruandega saab tutvuda
VTA kodulehel.
Seotud lood
Muuga sadamas laaditi hiljuti laev MV GREEN K MAX 1, mille pardale paigutati 68 500 tonni Eesti nisu. See on erakordne maht, mis näitab nii kodumaise teraviljasektori jõudu kui ka ekspordivõimekust. Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel rõhutab, et taoline operatsioon eeldab sujuvat koostööd kogu väärtusahela ulatuses, head koostööd kokkuostjate vahel ja näitab, et Eesti suudab konkureerida maailma suurimate viljaeksportijatega.