18.-19. juulil toimub Udmurdimaal Bõgi külas esimene rahvusvaheline soome-ugri kohaliku toidu festival „Byg-Byg“.
Ürituse eesmärk on rahvuskultuurist pärineva kohaliku toidu (etno-branding) ja soome-ugri piirkondade arendamine. Ürituse käigus on võimalus osa saada etno-turismi arendamisele suunatud tegevustest, vahetada kogemusi ja leida uusi kontakte rahvusvaheliste koostööprojektide algatamiseks. Info bygy.info/eng/ ja Facebookis.
Festivali programm sisaldab nii loomingulisust kui ka hariduslikku osa:
"Kulinaaria teadus ja kulinaaria võistlus" - soome-ugri kokad näitavad oma oskusi;"Etnobränd ja soome-ugri piirkondade reklaamimine" - oluline üritus, et töötada välja tooteid, mis aitavad säilitada ja arendada soome-ugri kultuuri;"Kultuuri juhtimine" - platvorm, et töötada välja uusi vorme, kuidas korraldada kultuuriüritusi, et kaitsta ning säilitada soome-ugri kultuuri;"Traditsionaalne kultuur" - kultuuri arengu, säilitamise ja inimste igapäeva ellu toomise modernsed tehnolooogiad.
Lisaks loomingulistele platvormidele sisaldab festivali programm meistriklasse, näitusi-messe, kontserte ja kohalike loomunguliste ansamblite etteasteid.
Osalema on oodatud üle 1000 inimese Venemaalt, Eestist, Soomest, Rootsist, Ungarist, Lätist, Itaaliast, Prantsusmaalt jm.
Eestist on üritusele minemas Aivar Ruukel (Soomaa) ja Tauno Laasik (Peipsimaa Kogukonnaköök, Maitseelamuse Koda).
Seotud lood
Kuna aasta-aastalt esineb kõrreliste umbrohtude tõrjega aina enam probleeme, on väga oluline saada need kontrolli alla juba sügisel. Taimekaitsevahendite esindaja Nordisk Alkali tehniline nõustaja/turundusjuht Ann Raukas nendib, et pikkadel sügistel peab kultuur konkureerima umbrohuga nii toitainete kui ka valguse osas ning lisaks loob tihe ja umbrohurikas taimik soodsad tingimused taimehaiguste levikuks.
Hetkel kuum
Tagasi Põllumajandus esilehele