Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 16. juuli 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mida peab teadma juur- ja aedviljaga kauplemisel?

Millised dokumendid on vajalikud enda kasvatatud juur- ja aedviljadega turul ja laatadel kauplemiseks, küsisime Veterinaar- ja Toiduameti jaekaubanduse, mahepõllumajanduse ja mitteloomse toidu büroo peaspetsialistilt Katrin Arguselt.

Omakasvatatud aedviljade (aiamarjade, puu- ja köögiviljade) puhul on seaduse mõistes tegemist taimsete esmatoodete tootmisega väikeses koguses. Enda kasvatatud esmatooteid on lubatud turustada nii otse tarbijale kui ka jae- ja toitlustusettevõttele, mis müüvad või annavad need edasi tarbijale.

Selliste toodete puhul peab järgima toiduseaduse üldnõudeid, see tähendab tooted peavad olema ohutud ja toidukõlblikud, ei tohi esineda inimese tervist ohustavaid parasiite, kahjureid või võõrkehi.

Taimsete esmatoodete tootjal ei pea olema tervisetõendit. Saadustega ei pea kaasa andma tõendeid või muid erilisi dokumente.

Pikemalt on sarnast teemat käsitletud Põllumajandusministeeriumi Maablogis. Loe lisa SIIT.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960