Autor: Ave Lepik • 6. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lähenev seakatk hirmutab farmereid

Seakatku tõttu on Eestimaa farmides võetud kasutusele desomatid, millest autod peavad üle sõitma, ja karmistatud muidki hügieeninõudeid.

Raikküla Farmeri juht Tõnu Rahula ütles Raplamaa Sõnumitele, et kõik autod, mis tingimata territooriumile sisse sõitma ei pea, jäetakse värava taha. Sinna jätab ta ka enda auto. Varem võttis Raikküla Farmeri seafarm vahel vastu ka külalisi-uudistajaid, kes küll pidid enne duši all käima ja erirõivastusse riietuma, kuid praegu jäetakse külaskäigud üldse ära.

Jõusöödaauto sõidab läbi desovanni ja autojuht peab jalga tõmbama kilesussid. Ranged on ka söödanõuded, kirjutab Raplamaa Sõnumid.

ASi Rey juht Valentin Kütt ütles väljaandele, et neil on nüüd kasutusel desomatid, teised hügieeninõuded olid neil juba enne ranged. Rahula tunnistas, et kui haigus peaks veidigi Valga juures üle piiri tulema, võidakse hakata piirama elussigade väljavedu. Kõigist Eestis kasvatatud sigadest veetakse praegu umbes veerand välja. See võib hakata mõjutama ka sealiha hinda.

Kütt tõdes, et praegu on Aafrika seakatku kohta käiv info väga vastuoluline, ja arvas, et nädala pärast võib olla juba rohkem selgust.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960