Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 7. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumajandusvaldkonna taotluste esitamine koondub ühtsesse kliendiportaali

1. juulist käivitus kliendiportaal, mille abil saab esitada riigile põllumajandusvaldkonna teatisi, taotlusi ja avaldusi.

Põllumajandus- ja toiduvaldkonnas tegutsevate ettevõtete ja eraisikute suhtlus riigiga muutub lihtsamaks, kiiremaks ja mugavamaks, sest portaal koondab olulise informatsiooni ja andmete edastamise ühte keskkonda. Portaali kaudu saavad kliendid edastada nii oma dokumente kui ka jälgida nende menetluskäiku.

Praegu koondab portaal Põllumajandusministeeriumi, Veterinaar- ja Toiduameti ning Põllumajandusameti 26 elektroonilist teenust. Tulevikus peaks e-teenuste hulk veelgi laienema.

Toetuste taotlemine jätkub endiselt E-PRIA kaudu.

Lisaks võimalusele edastada elektrooniliselt teatisi, taotlusi ja avaldusi, saab portaali kaudu ülevaate ka kõigist oma toimingutest põllumajanduse valdkonnas ja endaga seotud andmetest. Samuti saab kohe pärast taotluse edastamist tasuda ka riigilõivu.

Ühtne kliendiportaal võeti kasutusele seoses 1. juulist jõustunud majandustegevuse seadustiku üldosa seadusega.

Portaali saad sisse logida SIIT .

Portaali saab sisse logida ID kaardi ja Mobiil-IDga.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960