Autor: Kristi Malmberg • 12. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sulling: leiame piimatoodetele uued turud

Väliskaubandusminister Anne Sulling lubab kasutada saatkondade võrgustikku, et leida Eesti piimatoodetele uus turg Aasias ja Aafrikas.

Täna kogunevad toidusektori ettevõtted koos väliskaubandusministri Anne Sullingu ja põllumajandusministri Ivari Padariga otsima lahendusi Venemaa impordikeelu tõttu tekkivatele ekspordiprobleemidele.

Sulling ütles Eesti Päevalehele, et võimalike uute turgudena, kuhu võiks Eestist piimatooteid viia, on Piimaliit maininud Indoneesiat, Marokot, kaardistatud on ka Korea ja Jaapan.

Sulling lisas, et Eestil on võrreldes teiste Euroopa riikidega suur eelis: me oleme otse Venemaa piiri ääres. Seega saavad venelased eraisikutena tulla siia ostma. "Väikest reklaami võiks piiri taga tõesti teha, et tulge Eestisse ostma," lausus Sulling. "Kuni eraisikutele piiranguid pole, seni võiksid meie piiriäärsete kaubanduskeskuste käibed kasvada."

Loe pikemalt Eesti Päevalehest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960