Autor: Kadri Põlendik • 19. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kihnu Kala kannatab sanktsioonide all

AS Kihnu Kala sai Vene sanktsioonidest suurima põntsu, sest tarnis kogu sisseostetava räime ja kilu Venemaale ning Ukrainasse.

“Oleme 20 aastat müünud Venemaale ja Ukrainasse, sinna läheb sada protsenti meie toodangust,” ütles Kihnu Kala juhataja Sergei Kozlov. “Parimatel kuudel müüsime Venemaale tuhat tonni kilu. Aga Ukrainas on olukord nii kehv, et kevadel ei lubatud neil kala eest isegi ettemaksu teha.”

Ettevõtte Ukraina kaubanduspartner asub sõjatandril Luganski linnas.

Kozlovi sõnade kohaselt on praegu ladu küll tühi, ent oktoobri alguses peaks algama uus kala kokkuostuaeg.

“Kui turgu ei ole, ei osta me kokku ja kalalaevastik jääb lihtsalt seisma,” märkis Kozlov. “Otsime praegu palavikuliselt võimalust Venemaale müüa. Üks võimalus on teha seda Kasahstani kaudu, aga see on veel lahtine.”

Loe pikemalt Pärnu Postimehest.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid AunapPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751