• 19.08.14, 14:48
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Kihnu Kala kannatab sanktsioonide all

AS Kihnu Kala sai Vene sanktsioonidest suurima põntsu, sest tarnis kogu sisseostetava räime ja kilu Venemaale ning Ukrainasse.
“Oleme 20 aastat müünud Venemaale ja Ukrainasse, sinna läheb sada protsenti meie toodangust,” ütles Kihnu Kala juhataja Sergei Kozlov. “Parimatel kuudel müüsime Venemaale tuhat tonni kilu. Aga Ukrainas on olukord nii kehv, et kevadel ei lubatud neil kala eest isegi ettemaksu teha.”
Ettevõtte Ukraina kaubanduspartner asub sõjatandril Luganski linnas.
Kozlovi sõnade kohaselt on praegu ladu küll tühi, ent oktoobri alguses peaks algama uus kala kokkuostuaeg.
“Kui turgu ei ole, ei osta me kokku ja kalalaevastik jääb lihtsalt seisma,” märkis Kozlov. “Otsime praegu palavikuliselt võimalust Venemaale müüa. Üks võimalus on teha seda Kasahstani kaudu, aga see on veel lahtine.”
Loe pikemalt Pärnu Postimehest.

Seotud lood

Uudised
  • 19.08.14, 14:45
Lõhe hind ujub allamäge
Täna teatas maailma üks suuremaid lõhetootjaid Seafood Grieg oma blogis, et Norra lõhe hind võib suurenenud pakkumuse tõttu langeda.
Uudised
  • 20.08.14, 16:21
Kalurid laiendavad külmhoonet
Eesti kalapüügiühistu, laiendab PRIA toetusega Audru külmhoonet, et luua võimalusi oma toodangu müümiseks Venemaa asemel Euroopasse, kirjutab Saarte Hääl.
Uudised
  • 08.08.14, 09:00
Mauno Leppik: Venemaa otsus kalatööstuse meelt ei heida
Kalatooteid müüva ettevõtte Eesti Traalpüügi Ühistu tegevjuhi Mauno Leppiku sõnul on Venemaa vastulöök väga suure mõjuga kõikidele ettevõtetele. „Ükski sanktsioon pole mitte kellelegi meeldiv. Ettevõtete elu see lihtsamaks ei tee,“ ütles ta.
Uudised
  • 14.08.14, 09:15
Urmas Reimann: ise me oleme selle tee valinud
ASi Hiiu Kalur juhatuse liige Urmas Reimann ütles, et iga ettevõte peab sanktsioonidega eeskätt ise hakkama saama.
  • ST
Sisuturundus
  • 09.09.24, 17:50
Ekspert: kõrreliste umbrohtudega tuleb tegeleda juba sügisel, muidu läheb olukord käest
Kuna aasta-aastalt esineb kõrreliste umbrohtude tõrjega aina enam probleeme, on väga oluline saada need kontrolli alla juba sügisel. Taimekaitsevahendite esindaja Nordisk Alkali tehniline nõustaja/turundusjuht Ann Raukas nendib, et pikkadel sügistel peab kultuur konkureerima umbrohuga nii toitainete kui ka valguse osas ning lisaks loob tihe ja umbrohurikas taimik soodsad tingimused taimehaiguste levikuks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele