Autor: Eliisa Matsalu • 8. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mauno Leppik: Venemaa otsus kalatööstuse meelt ei heida

Kalatooteid müüva ettevõtte Eesti Traalpüügi Ühistu tegevjuhi Mauno Leppiku sõnul on Venemaa vastulöök väga suure mõjuga kõikidele ettevõtetele. „Ükski sanktsioon pole mitte kellelegi meeldiv. Ettevõtete elu see lihtsamaks ei tee,“ ütles ta.

Venemaa president Vladimir Putin otsustas piirata põllumajandussaaduste sissevedu nendest riikidest, mis on Venemaale Ukraina kriisiga seoses sanktsioonid kehtestanud.

Eesti Traalpüügi Ühistu oli üks ettevõtetest, kes aasta alguses mõne kuu Vene impordikeelu all oli. Leppiku sõnul on idaturg ettevõttele oluline partner ja turu ärakukkumine annab kindlasti tunda. Euroopa turu üleküllust ta sellegipoolest ei pelga. „Meie toodang on spetsiifiline – palju neid Balti mere ääres kilu ja räime müüjaid ikka on,“ ütles Leppik. Tema sõnul pole tõenäoline, et lääne-eurooplased oma toodanguga Eesti turule trügima hakkaks.

„Väga raske on spekuleerida, mis juhtuma hakkab. Sanktsioonide mõju on vastastikune,“ lisas ta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960