Mauno Leppik: Venemaa otsus kalatööstuse meelt ei heida

Kalatooteid müüva ettevõtte Eesti Traalpüügi Ühistu tegevjuhi Mauno Leppiku sõnul on Venemaa vastulöök väga suure mõjuga kõikidele ettevõtetele. „Ükski sanktsioon pole mitte kellelegi meeldiv. Ettevõtete elu see lihtsamaks ei tee,“ ütles ta.

Venemaa president Vladimir Putin otsustas piirata põllumajandussaaduste sissevedu nendest riikidest, mis on Venemaale Ukraina kriisiga seoses sanktsioonid kehtestanud.

Eesti Traalpüügi Ühistu oli üks ettevõtetest, kes aasta alguses mõne kuu Vene impordikeelu all oli. Leppiku sõnul on idaturg ettevõttele oluline partner ja turu ärakukkumine annab kindlasti tunda. Euroopa turu üleküllust ta sellegipoolest ei pelga. „Meie toodang on spetsiifiline – palju neid Balti mere ääres kilu ja räime müüjaid ikka on,“ ütles Leppik. Tema sõnul pole tõenäoline, et lääne-eurooplased oma toodanguga Eesti turule trügima hakkaks.

„Väga raske on spekuleerida, mis juhtuma hakkab. Sanktsioonide mõju on vastastikune,“ lisas ta.

Jaga lugu:
Seotud lood
PÕLLUMAJANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad põllumajanduse uudised igal nädalal enda postkasti.

Pollumajandus.ee toetajad:

Meelika Sander-Sõrmus
Meelika Sander-Sõrmuspollumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Ana Madismäe
Ana MadismäeReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150