Autor: Sirje Rank • 22. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Norra aitab oma lõhekasvatajaid

Norra võimaldab lõhekasvatajatel hoida suuremaid varusid ning viivitada väljapüügiga, et vähendada Venemaa kehtestatud sanktsioonide negatiivset mõju.

"Nende meetmetega anname tööstusele aega uute turgude leidmiseks," teatas Norra kalandusminister Elisabeth Aspaker eile tehtud avalduses.

Venemaa on suuruselt kolmas Norra lõhe importija, kes andis juulis enam kui 9% lõheekspordi tulust.

Teade kergitas täna börsil Norra lõhetootjate aktsiaid, mis Venemaa impordikeelu järel järsult langesid. Maailma suurima lõhekasvataja Marine Harvest ASA aktsia kerkis 2,3% 85,4 Norra kroonile ja Cermaq ASA ja Salmari aktsiad kerkisid 0,9%, vahendas agentuur Bloomberg.

Läinud nädalal kukkus lõhe hind kaladerivatiivide börsil Fish Pool eelnenud nädalaga võrreldes 9% 32,33 Norra kroonile kilost (3,9 eurot).

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960