Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 8. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rakvere piiritusetehas alustas eksporti šveitsi

Käesoleval nädalal läks Rakvere piiritusetehasest šveitsi suunas teele esimene partii mahepiiritust. Estonian Spirit OÜ juhatuse liikme Sven Ivanovi sõnul on tegu esimese sammuga pikemaajalises koostöös.

“Šveitsi riikliku alkoholimonopoli Alcosuisse väga kõrgete kvaliteedinõuete täitmine oli keeruline, kuid saime sellega edukalt hakkama. Saatsime teele esimesed 48 000 liitrit Eesti põllumeeste kasvatatud maheteraviljast toodetud mahepiiritust, mis lisaks mahetootmise sertifikaatidele omab ka kosher-sertifikaati,” selgitas Ivanov.Tegu on Rakvere piiritusetehase esimese mahepiirituse partiiga, mis läheb väljapoole Euroopa Liitu. “Moe viina oleme küll juba mitu aastat müünud näiteks Indiasse, kuid piiritust oleme eksportinud seni vaid Euroopa Liidu riikidesse. Alcosuissega sõlmitud tehing kinnitab Eesti piirituse väga kõrget kvaliteeti ning aitab meil liikuda uutele eksporditurgudele,” lisas Ivanov.

Estonian Spirit OÜle kuuluvad Rakvere ja Moe piiritusetehased ning Moe peenviinavabrik.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960