Rakvere piiritusetehas alustas eksporti ðveitsi

Käesoleval nädalal läks Rakvere piiritusetehasest ðveitsi suunas teele esimene partii mahepiiritust. Estonian Spirit OÜ juhatuse liikme Sven Ivanovi sõnul on tegu esimese sammuga pikemaajalises koostöös.

“Ðveitsi riikliku alkoholimonopoli Alcosuisse väga kõrgete kvaliteedinõuete täitmine oli keeruline, kuid saime sellega edukalt hakkama. Saatsime teele esimesed 48 000 liitrit Eesti põllumeeste kasvatatud maheteraviljast toodetud mahepiiritust, mis lisaks mahetootmise sertifikaatidele omab ka kosher-sertifikaati,” selgitas Ivanov.Tegu on Rakvere piiritusetehase esimese mahepiirituse partiiga, mis läheb väljapoole Euroopa Liitu. “Moe viina oleme küll juba mitu aastat müünud näiteks Indiasse, kuid piiritust oleme eksportinud seni vaid Euroopa Liidu riikidesse. Alcosuissega sõlmitud tehing kinnitab Eesti piirituse väga kõrget kvaliteeti ning aitab meil liikuda uutele eksporditurgudele,” lisas Ivanov.

Estonian Spirit OÜle kuuluvad Rakvere ja Moe piiritusetehased ning Moe peenviinavabrik.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised