Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 9. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotod: Kaunimad tõuloomad Ülenurmes

Nädalavahetusel said kõik huvilised näha Ülenurmes asuvas Eesti Põllumajandusmuuseumis kaunimaid tõuloomi. Vaata fotosid!

Esinemist alustas eesti punane veisetõug, keda oli Ülenurmel seekord 14: Tartu Agro AS 3 lehma, Eerika Farm OÜ 1 lehm, Avo Kruusla Kaska-Luiga talu 2 lehmmullikat ning lehm, AT&MK OÜ 1 lehm, Peri POÜ 2 lehmvasikat, Lea puur 2 lehmvasikat ja lehm, Kuustemäe OÜ 1 lehm.

Jätkasid EHF tõugu veised, keda oli 12: Tartu Agro AS 3 lehma, Torma POÜ 2 lehma, Krootuse Agro AS 2 lehmvasikat ja lehm, Avo Kruusla Kaska-Luiga talu lehmmullikas ja lehm ning Põlva Agro OÜ lehmvasikas ja lehm.

Lihaveised olid Ülenurmele toodud järgnevalt: Topi Mõis OÜ 1 Ba ja 1 Li pull, Aberdeen Top Genetics OÜ 1 Ab pull, Tsura Talu OÜ 1 Hf lehmmullikas, Semo OÜ 2 Ga veist, Piira Talu OÜ Ba lehm ja pullvasikas ning ETKÜ testgrupist 1 Ch ja 1 Si pull.

Parima tõuaretaja tiitli sel aastal said:

EPK veisetõug: Birgit Aasmäe Eerika Farm OÜEHF veisetõug: Mall Rodim Tartu Agro AS Rahinge farmLihatõud: Abredreen Top Genetics OÜ

Vaata fotosid:

 

Kaunimad tõuloomad Ülenurmel
Autor: Meelika Sander-Sõrmus
Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616