Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 11. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

19 000 kg klubi täienes

Laktatsioonitoodanguni üle 19 000 kilo jõudis ka teine lehm – Torma Põllumajandusosaühingu lehma Tiba (nr EE 11257417) tulemus on 19 012 kg.

Augustis oli Kõljala Põllumajandusliku OÜ lehma Täpik (nr EE 10447376) kolmanda laktatsiooni toodang 19 059 kg, mis on Eesti lehmade seas läbi aegade suurim laktatsiooni piimatoodang (lehma toodang arvestatuna poegimisest kuni 305. päevani).

Selleks, et lüpsta 305 päeva jooksul 19 000 kg, peab selle aja vältel päevatoodang olema keskmiselt 62,3 kg. Lehmad lüpsavad laktatsiooni algul rohkem ja laktatsiooni lõppedes vähem. Tibal oli kõrgeim fikseeritud toodang 6. jaanuaril – 82,1 kg ja madalaim 5. septembril – 37,7 kg.

JKK koostatud tabelis “Rekordlehmad läbi aegade”  on kümne esimese lehma hulgas neli Torma Põllumajandusosaühingu lehma, kolm Tartu Agro ASi lehma, kaks Kõljala Põllumajandusliku OÜ lehma ja üks lehm Männiku Piim Osaühist

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960