Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 11. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keskkonnaministeerium sõlmib koostöölepped nelja ülikooliga

Keskkonnaministeeriumi ning nelja Eesti ülikooli vahel sõlmiti koostöölepped, mille eesmärk on edendada keskkonnateadust ning keskkonna-alast õppetööd.

„Vabatahtlikud koostöölepped aitavad ülikoolide ja ministeeriumi vahelist koostööd suunata ja parandada. Keskkonnaministeeriumis on mitmeid valdkondi, mis vajavad teadlaste ja ekspertide panust ning nüüd saame neid tegevusi ühiselt planeerida," selgitas Keskkonnaministeeriumi kantsler Andres Talijärv.

Koostöö raames hakkab Keskkonnaministeerium regulaarselt korraldama seminare, kus ülikoolide teadlased ja tudengid saavad võimaluse tutvustada oma töö tulemusi, ministeerium omalt poolt räägib, millised küsimused vajavad riigi jaoks lahendamist ja soovitatakse tudengitele uurimisteemasid. Ministeerium ja selle allasutused on olnud ja saavad ka tulevikus olema üliõpilaste praktikabaasiks. Viimase kolme aasta jooksul on praktikal käinud 51 Tallinna Ülikooli, Tallinna Tehnikaülikooli, Tartu Ülikooli ning Eesti Maaülikooli tudengit.

Samuti pakub ministeerium oma eksperte tudengitele lõputööde juhendajateks ning retsenseerijateks, koostöös ülikoolidega töötatakse välja loengukursusi, kus ministeeriumi eksperdid tutvustavad poliitika kujunemist, riigi igapäevast tööd ja toimimist.

„See on selline info, mida tudengid ei saa raamatust lugeda ega saa seda teadmist anda ka ainult akadeemilises sfääris töötajad. Kui ülikoolid seda soovivad, siis aitame ka üle vaadata ja kaasajastada ülikoolide õppeprogramme, et tagada tudengitele selline väljaõpe, mis riigil vaja on. See kõik tagab tudengitele parema teadmise, kuidas oma õpinguid suunata ning teadlased saavad aidata lahendada küsimusi, mis on riigi jaoks olulised. Siin on kasu kahepoolne," rääkis Keskkonnaministeeriumi kantsler.

Kokkulepped allkirjastavad Keskkonnaministeeriumi kantsler Andres Talijärv, Tartu Ülikooli arendusprorektor Erik Puura, Tallinna Tehnikaülikooli teadusprorektor Erkki Truve, Tallinna Ülikooli teadusprorektor Katrin Niglas, EMÜ teadusprorektor Ülle Jaakma.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960