Autor: Heino Laiapea • 16. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hakkaja koolipoisi edu teisel künnivõistlusel

Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli põllumajanduse eriala I kursuse õpilane Priit Haavapuu tunnistati 10. oktoobril Sõmerpalu vallas peetud Võrumaa künnivõistlustel tavaatrade parimaks.

"Eelmisel õhtul tõime Olustverest võistlusadra ja seadsime oma MTZ järgi, natuke sai hommikul harjutada," rääkis Priidu isa Kalle Haavapuu.

Kuigi noormees on kodutalus tarktoriga mitmesuguseid töid teinud, polnud ta enne Olustvere õppima asumist kündmisest huvitatud. "Meil on tavaline vana Fiskars ader, aga koolis on hoopis teine tehnika ja juhendaja," selgitas isa. Septembri algul küsitud koolis, kes tahavad võistukündi teha ja Priit valiti välja.

Sepetmbris elu esimesel künnivõistlusel Olustveres saavutas Priit Haavapuu noorteklassis 9. koha.

11. korda toimunud Võrumaa künnivõistlustel osales pöördatrade klassis kaheksa ja tavatradel kaks kündjat.  Külalisvõistleja, kogenud künnimeistri Kaspar Järvala künni hindasid kohtunikud küll paremaks, kuid Võrumaa esimene auhind otsustati anda Sõmerpalu valla Kärgula küla Tamme perepojale Priit Haavapuule.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960