Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 1. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jätkusuutlikult kasvatatud kakao tõi Fazerile maineka auhinna

Maailma Kakaoliit andis Kopenhaagenis toimunud üldkogul Fazerile üle maineka auhinna pikaajalise töö eest jätkusuutlikult ja vastutustundlikult kasvatatud kakao kasutamise edendamise eest.

“Kakao on Fazeri jaoks kõige olulisem koostisosa ning me oleme võtnud oma südameasjaks vastutustundliku kakao kasutamise ning selle propageerimise,” sõnas Fazeri kakao- ja šokolaadiekspert Majlen Fazer, kelle sõnul on saadud auhind suur tunnustus ettevõtte tööle.

Fazeri eesmärgiks on kasutada oma toodetes alates 2017. aastast ainult sellist kakaod, mille päritolu on võimalik kindlaks teha ja mis vastab vastutustundliku kasvatamise nõuetele. Täna on ligikaudu pool ettevõtte šokolaaditoodetes kasutatud kakaost jätkusuutlikult toodetud ning kannab sõltumatute sertifitseerimissüsteemide UTZ ja Rainforest Alliance või Fazeri koostööpartnerite vastavate programmide märgistust. Samuti on ettevõte alates 2007. aastast Maailma Kakaoliidu kaudu toetanud Elevandiluurannikul asuvat Biéby küla jätkusuutliku kakaokasvatuse arendamiseks.

Majlen Fazeri hinnangul on kakaotoomise jätkusuutlikkuse tagamiseks veel palju ära teha, seda eriti Lääne-Aafrikas, kus on suur vajadus tiheda koostöö ning oskusteabe ja kogemuste vahetamise järele. “Maailma Kakaoliit on meie jaoks oluline partner, mis pakub kakaotööstuses tegutsevatele osapooltele võimaluse dialoogi pidamiseks, et leida parimad võimalused sektori üldise arengu tagamiseks,” lisas ta.

Maailma Kakaoliitu (World Cocoa Foundation) kuulub rohkem kui 115 kakao- ja šokolaaditööstuses tegutsevat ettevõtet. Aastal 2000 loodud liidu eesmärgiks on edendada jätkusuutliku kakaotööstuse arengut, pakkudes kakaod kasvatavatele talunikele oskusteavet kakao tootmise, turustamise ning müümise kohta. Fazer on Maailma Kakaoliidu liige alates 2005. aastast.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960