Varblane: Vene sanktsioonide mõju ekspordile on selge

Statistikaameti andmetel olid oktoobrikuu ekspordinäitajad Eestis kõigi aegade parimad. Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse professori Urmas Varblase sõnul on aga selgelt näha Venemaa sanktsioonide mõju piima ja kala ekspordile, vahendab ERR.

"Eksport Venemaale vähenes 31 protsendi võrra. Kui vaadata, millised sektorid kõige rohkem pihta on saanud, siis siin üllatust ei ole. Piimatööstuse eksport on vähenenud 20 miljoni pealt 13-le ja kalatööstus 17 pealt 13-le. Piim ja kala ongi kaks kohta, kus me oleme lühikeses vaates Venemaa sanktsioonidest pihta saanud," rääkis Varblane ERR-i raadiouudistele.

Oktoobris eksporditi Eestist kaupu jooksevhindades kokku 1,2 miljardi euro väärtuses ja imporditi Eestisse 1,3 miljardi euro eest.

 

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised