Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 12. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Varblane: Vene sanktsioonide mõju ekspordile on selge

Statistikaameti andmetel olid oktoobrikuu ekspordinäitajad Eestis kõigi aegade parimad. Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse professori Urmas Varblase sõnul on aga selgelt näha Venemaa sanktsioonide mõju piima ja kala ekspordile, vahendab ERR.

"Eksport Venemaale vähenes 31 protsendi võrra. Kui vaadata, millised sektorid kõige rohkem pihta on saanud, siis siin üllatust ei ole. Piimatööstuse eksport on vähenenud 20 miljoni pealt 13-le ja kalatööstus 17 pealt 13-le. Piim ja kala ongi kaks kohta, kus me oleme lühikeses vaates Venemaa sanktsioonidest pihta saanud," rääkis Varblane ERR-i raadiouudistele.

Oktoobris eksporditi Eestist kaupu jooksevhindades kokku 1,2 miljardi euro väärtuses ja imporditi Eestisse 1,3 miljardi euro eest.

 

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid AunapPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751