Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 2. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta masina auhind läks SIMAl Vatra uuele T-seeria traktorile

Valtra T-seeria traktor valiti SIMA 2015 messil Aasta masina auhinna väljaandmisel 180–280 hj kategooria võitjaks.

Valtra T-seeria neljas põlvkond on täiesti uus seeria. Selles on seitse mudelit võimsusvahemikus 155 kuni 260 hobujõudu. Kõige märkimisväärsem on see, et seeria disain on uhiuus. Uus kabiin on stiilne, vaikne, ruumikas ja suurepärase nähtavusega. Juhi sõidumugavus, traktori kasutamise lihtsus, ergonoomika ja ohutus on tipptasemel. Valtra on ainuke traktorimark, milles kasutatakse AIRES+ pneumaatilist esisillavedrustust – see tagab ületamatu sõidumugavuse. Neli jõuülekande tüüpi (HiTech, Active, Versu ja Direct) pakuvad klientidele sobiva variandi igaks tööks ja erinevates tingimustes. Töökindel AGCO Power mootor (6,6 l ja 7,4 l), mis rakendab SCR-tehnoloogiat, optimeeritud turbo, EcoPower, SigmaPower ja palju muid funktsioone annavad suurepärase kütusesäästlikkuse, väikesed heitkogused ja hea tootlikkuse. Erilist tähelepanu pöörati ka hooldamise hõlpsusele. Lisaks pikendati traktori hooldusintervalli 600 töötunnini.

Uue seeria viis aastat kestnud arendustöö ajal ja selle eel küsitleti arvukalt kliente. Samuti on traktor läbinud 40 000 töötundi katseid kõikvõimalikes töötingimustes, nii põllul kui ka laboris, põhjamaises pakases ja lõunamaises kuumuses. Vastupidavus, suur jõudlus, väikesed käituskulud ja juhi mugavus olid algusest peale selle seeria põhinõueteks.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960