Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 4. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rakvere piiritusetehase mahepiirituse eksport Šveitsi kasvab

Veebruaris uuendas Rakvere piiritusetehas oma koostöölepingut Šveitsi riikliku alkoholimonopoli Alcosuisse’ga.  Piiritusetehase juhi Sven Ivanovi sõnul kasvavad uue lepingu kohasel mahepiirituse ekspordimahud rohkem kui kaks korda.

“Alustasime ekspordiga Šveitsi eelmise aasta sügisel, nüüd uuendasime toona sõlmitud lepingu ja uue leppe kohaselt  kasvavad meie ekspordimahud rohkem kui kaks korda. Šveitsi väga kõrgete kvaliteedinõuete  täitmine on keeruline, kuid saame sellega edukalt hakkama. Eesti põllumeeste kasvatatud maheteraviljast toodetud mahepiiritus omab lisaks mahetootmise sertifikaatidele ka kosher-sertifikaati,” selgitas Ivanov.

“Hea konkurent Liviko on viimastel kuudel mitmel korral alusetult

süüdistanud Rakvere piiritusetehast toodangu kehvas kvaliteedis.Šveitslastega sõlmitud lepingu uuendamine näitab ilmekalt, et me suudamepakkuda tippkvaliteediga toodet maailma kõige nõudlikumateleklientidele. Mahepiirituse ekspordimahtude suurenemisest võidabkindlasti kogu Eesti põllumajandussektor,” lisas Sven Ivanov.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616