Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 28. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumehed: geograafiline tähis Estonian Vodka on oluline!

Eesti Põllumeeste Keskliit, Eestimaa Talupidajate Keskliit ja Eesti Rukki Seltsi tegid ühispöördumise ministrile geograafilise tähise Estonian Vodka tunnustamiseks.

Austatud põllumajandusminsiter Ivari Padar,

Soovime Teid ja Põllumajandusministeeriumi ametnikke tunnustada põhjaliku töö eest, mida on tehtud Estonian Vodka geograafilise tähise taotluse analüüsimisel. Meie hinnangul on Eestis esmakordselt rahvusvahelise geograafilise tähise kehtestamine väga oluline samm kogu põllumajandussektorile. Eesti riik annab sellega põllumehele selge signaali, et hindab kohalikust toormest valmistatud tooteid ning tunnustab kodumaist tööstust.

Kohalik piiritusetööstus on Eesti põllumajandusele olnud läbi aegade oluline, loonud lisandväärtust ning turgu Eestis kasvatatud viljale ja kartulile. Eriti oluline on see Eesti rahvusteravilja rukki tulevikule, sest just rukkikasvatajatele pakub kodumaine piiritusepõletamine kindlust, et ka kehvema saagikusega aastatel on võimalik oma toodangut kindla tasu eest müüa. Samuti pole praeguses majandusolukorras vähetähtis, et kohalik põllumajandustööstus aitab säilitada ja luua nii olulisi töökohti just siin Eestis.

Avalikkuses levinud info kohaselt leidis Estonian Vodka geograafiline tähise taotlus ekseprttöörühma ülekaaluka enamuse selge toetuse. Meie, allakirjutanud, soovime ühiselt ja igakülgselt arendada kodumaist põllumajandust ning kutsume Teid üles toetama Estonian Vodka georgaafilise tähise taotlust. Oleme veendunud, et Eesti riik kasutab meile Euroopa Liidu tasemel antud unikaalset võimalust tõsta rahvusvahelises konkurentsis esile kohalikku põllumajandust ning edastab geograafilise tähise taotluse ametliku seisukohana Brüsselisse registreerimiseks.

Lugupidamisega,

Juhan Särgava, Eestimaa Põllumeeste Keskliidu president

Kalle Hamburg, Eestimaa talupidajate Keskliidu juhatuse esimeesLeonhard Puksa, Eesti Rukki Seltsi juhatuse esimees

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960