Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 19. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PRIA annab teada: Info põllumassiivide muutjatele ja maastikuelementide deklareerijatele

Kuna 1. märtsiks laekus PRIAle väga suur hulk avaldusi põllumassiivide ja maastikuelementide kohta, siis läheb kõikide avalduste läbivaatamiseks ning registris  ja kaartidel muudatuste tegemiseks tavapärasest kauem aega, s.t. kõiki avaldusi ei jõuta 30 tööpäeva jooksul lahendada.

Avalduste läbivaatamine jooksvalt käib ning kõikide 1. märtsiks esitanud avalduse osas on plaan need maikuus toimuva taotlusperioodi alguseks läbi vaadata.

Seega on 1. märtsiks esitatud avalduste osas hiljemalt maikuuks avalikul veebikaardil näha, kas avalduses soovitud muudatusi oli võimalik registrisse kanda või mitte.

Alates 2. märtsist laekunud avalduste läbivaatamine toimub pärast seda, kui õigeaegselt laekunud avaldused on lahendatud.

Avalduste suure mahu tõttu lükkub edasi ka uute ortofotode alusel põllumassiivide uuendamise planeeritud lõpptähtaeg – märtsi lõpust aprilli lõppu. Valdavas enamuses on siiski praeguseks muudatused tehtud ning uuendatud põllumassiivid on näha PRIA avalikul veebikaardil: https://kls.pria.ee/kaart/.

 TASUB TEADA

Jõustus määrus põllumassiivi kaardi kohta

16. märtsil jõustus põllumajandusministri määrus „Põllumassiivi kaardi koostamise, põllumassiivi piiripunktide määramise, põllumassiivile unikaalse numberkoodi andmise, põllumassiivi toetusõigusliku pindala ning põllumassiivil asetsevate maastikuelementide määramise ja korra ning põllumassiivi kasutamise kohta esitatavad andmed ja nende esitamise kord“.

Määrus reguleerib põllumassiivi kaardi koostamise, põllumassiivi piiripunktide määramise, põllumassiivile unikaalse numberkoodi andmise, põllumassiivi toetusõigusliku pindala ning põllumassiivil asetsevate maastikuelementide määramise ja korra ning põllumassiivi kasutamise kohta esitatavad andmed ja nende esitamise korra.

Määrusega saad tutvuda SIIN..

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960