Autor: Pille Ivask • 23. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kakao hind langemas

Kakao suur saagikus ning vähenenud nõudlus langetavad märkimisväärselt kakao hinda, vahendab Wall Street Journal.

Šokolaadi peamise koostisosa hind on sel kuul langenud juba 7,7% võrra, kuna kakao peamise kasvataja Elevandiluuranniku kakaosaagikus on väga suur.

Riik tootis möödunud aastal rekordilised 1,7 miljonit tonni kakaod. Analüütikud ütlevad, et ka tänavu jääb Elevandiluuranniku kakaotoodang samale tasemele, ent üldine nõudlus kakao järele on langemas.

Elevandiluurannik toodab kaks satsi kakaod aastas – suurem laar valmib oktoobris ning väiksem aprillis.

Rahvusvahelise Kakaoorganisatsiooni hinnangul langeb tänavu nõudlus šokolaadi järele kõikjal maailmas, välja arvatud Aafrikas. Euroopa, mis on maailma suurim šokolaadi tarbiv regioon, ning Ameerika nõudlus langeb sel aastal prognooside kohaselt 2% võrra, Aasia oma aga suisa 4% võrra.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616